ARHITEKTURA, GRADNJA, OPREMA, BIVALNO UGODJE | |
Obvezni kriteriji | |
Postavitev in lega hotela je v skladu z naravnimi danostmi okolice | ![]() |
Arhitektura je v skladu z bioklimatskimi danostmi | ![]() |
Hotel je zgrajen iz materialov, ki ne škodijo zdravju | ![]() |
Notranjost hotela je ergonomsko prijazna | ![]() |
Neobvezni kriteriji | |
Zaključni premazi tal, sten in opreme so iz naravi in človeku prijaznih snovi oz.ustrezajo ekološkim zahtevam izbranih standardov | ![]() |
Bravni toni notranjosti in oprema so prijetni in stimulativni glede na namen | ![]() |
Arhitektura hotela je v skladu s kulturnimi danostmi okolice | ![]() |
Hotel je zgrajen iz materialov, ki jih priporočajo inštituti za biološko gradnjo oz.imajo ekološki certifikat | ![]() |
VODA | |
Obvezni kriteriji | |
WC kotlički so dvostopenjski | ![]() |
Pisoarji imajo avtomatično splakovanje | ![]() |
Ročke za tuširanje imajo varčevalne šobe | ![]() |
Pralni stroji imajo omejeno porabo vode | ![]() |
Vodovodne pipe v skupnih prostorih imajo avtomatsko izklapljanje | ![]() |
Vsa odpadna voda gre pred izpustom v naravo skozi čistilno napravo | ![]() |
Vodimo natančno evidenco o porabi vode | ![]() |
Neobvezni kriteriji | |
Uporaba deževnice kot dodatnega vira vode | ![]() |
Vgrajen je sistem za recikliranje vode in za sekundarno uporabo | ![]() |
ČISTILNA SREDSTVA IN SREDSTVA ZA RAZKUŽEVANJE | |
Obvezni kriteriji | |
Uporaba čistil in detergentov v priporočenih količinah | ![]() |
Uporaba sredstev za razkuževanje, kadar je zakonsko določeno | ![]() |
Usposabljanje osebja o uporabi čistilnih sredstev in sredstev za razkuževanje | ![]() |
EVIDENCA O PORABI KEMIKALIJ | |
Obvezni kriteriji | |
Vodenje evidenc o porabi kemikalij - opredelitev postopkov za zbiranje in spremljanje podatkov o porabi kemikalij (v gramih suhe snovi). | ![]() |
IZDELKI ZA ENKRATNO UPORABO | |
Obvezni kriteriji | |
Ni dovoljeno uporabljati naslednjih izdelkov za enkratno uporabo, razen če tako zahteva zakonodaja:
|
![]() |
EKOLOŠKA ŽIVILA | |
Obvezni kriteriji | |
Ekološka živila - ponudnik turističnih storitev mora pri zajtrku ponuditi najmanj eno živilo v ekološki kakovosti | ![]() |