Program ekološke ureditve in posodobitve slovenskih hotelov

Priročnik

ARHITEKTURA, GRADNJA, OPREMA, BIVALNO UGODJE  
Obvezni kriteriji  
Postavitev in lega hotela je v skladu z naravnimi danostmi okolice O
Arhitektura je v skladu z bioklimatskimi danostmi O
Hotel je zgrajen iz materialov, ki ne škodijo zdravju O
Notranjost hotela je ergonomsko prijazna O
Neobvezni kriteriji  
Zaključni premazi tal, sten in opreme so iz naravi in človeku prijaznih snovi oz.ustrezajo ekološkim zahtevam izbranih standardov N
Bravni toni notranjosti in oprema so prijetni in stimulativni glede na namen N
Arhitektura hotela je v skladu s kulturnimi danostmi okolice N
Hotel je zgrajen iz materialov, ki jih priporočajo inštituti za biološko gradnjo oz.imajo ekološki certifikat N

VODA  
Obvezni kriteriji  
WC kotlički so dvostopenjski O
Pisoarji imajo avtomatično splakovanje O
Ročke za tuširanje imajo varčevalne šobe O
Pralni stroji imajo omejeno porabo vode O
Vodovodne pipe v skupnih prostorih imajo avtomatsko izklapljanje O
Vsa odpadna voda gre pred izpustom v naravo skozi čistilno napravo O
Vodimo natančno evidenco o porabi vode O
Neobvezni kriteriji  
Uporaba deževnice kot dodatnega vira vode N
Vgrajen je sistem za recikliranje vode in za sekundarno uporabo N

ČISTILNA SREDSTVA IN SREDSTVA ZA RAZKUŽEVANJE  
Obvezni kriteriji  
Uporaba čistil in detergentov v priporočenih količinah O
Uporaba sredstev za razkuževanje, kadar je zakonsko določeno O
Usposabljanje osebja o uporabi čistilnih sredstev in sredstev za razkuževanje O

EVIDENCA O PORABI KEMIKALIJ  
Obvezni kriteriji  
Vodenje evidenc o porabi kemikalij - opredelitev postopkov za zbiranje in spremljanje podatkov o porabi kemikalij (v gramih suhe snovi). O

IZDELKI ZA ENKRATNO UPORABO  
Obvezni kriteriji  
Ni dovoljeno uporabljati naslednjih izdelkov za enkratno uporabo, razen če tako zahteva zakonodaja:
  • kozmetika za enkratno uporabo (milo, šampon, kape za tuširanje, papirnate brisače….),
  • skodelice, krožniki, kozarci, pribor.
O

EKOLOŠKA ŽIVILA  
Obvezni kriteriji  
Ekološka živila - ponudnik turističnih storitev mora pri zajtrku ponuditi najmanj eno živilo v ekološki kakovosti O

Prva  |  Prejšnja  |  STRAN 2 / 4  |  Naslednja  |  Zadnja  

Priročnik
Novosti in druge zanimive teme

Trenutno ni aktualnih novic.