Program ekološke ureditve in posodobitve slovenskih hotelov

Priročnik

RAVNANJE Z ODPADKI  
Obvezni kriteriji  
Vodenje evidenc o ravnanju z odpadki - mesta nastajanja, mesta in načini zbiranja ter odvoza (načrtovanje, izvedba, preverjanje, ukrepanje) O
Organski odpadki – določitev posebnih prostorov za njihovo začasno shranjevanje O
Baterije – posebni zbiralniki z oznakami za baterije O
Zastareli in odpisani električni aparati – poseben prostor v objektu za njihovo začasno deponiranje O
Papir - posebni zbiralniki za papir na dostopnih mestih, v sobah ima vsak toaletni prostor svoj koš za papir O
Steklo – ločeni zbiralniki za steklo na dostopnih mestih s posebnim skladiščem za kuhinjo, bar in restavracijo O
Odpadna olja – poseben prostor ob kuhinji O
Plaastenke in ostala plastika – poseben, ločen prostor za zbiranje plastenk, za goste na mestih, kjer so skupna ločena skladišča O
Pločevinke – poseben prostor za pločevinke, lahko skupen, vendar z ločenimi oznakami; za goste na mestih, kjer so skupna ločena skladišča O
Neobvezni kriteriji  
Stari tekstilni in drugi nenevarni odpadki N

IZOBRAŽEVANJE  
Obvezni kriteriji  
Izobraževanje vseh zaposlenih o varovanju okolja O
Usposabljanje zaposlenih za racionalno rabo detergentov in dezinfekcijskih sredstev O
Neobvezni kriteriji  
Motiviranje zaposlenih za odgovorno ravnanje - varovanje okolja N
Komuniciranje in izobraževanje o varovanju okolja N

INFORMIRANJE  
Obvezni kriteriji  
Planiranje, izvedba, preverjanje in ukrepanje na področju informiranja zaposlenih ter gostov o izvajanju politike varovanja okolja in trajnostnega razvoja v namestitvenem obratu, ter v njegovem okolju O

SPLOŠNO UPRAVLJANJE – MANAGEMENT  
Obvezni kriteriji  
Splošno vzdrževanje in servisiranje O
Vzdrževanje in servisiranje kotlov O
Postavljanje politike in akcijski načrt O
Imenovan je tim za varovanje okolja O
Izobraževanje zaposlenega osebja (že zajeto pri izobraževanju) O
Informiranje gostov - planiranje informiranja zaposlenih in gostov (potreben skrbnik sistema) O
Tekoče evidence o rabi energije in o odpadkih O
Drugo zbiranje podatkov O

SPLOŠNO UPRAVLJANJE – MANAGEMENT  
Neobvezni kriteriji  
Standard EMAS (3 točke), ali ISO (1,5 točke) za namestitvene zmogljivosti N
Standard EMAS (1,5 točke) al ISO (1 točka) za dobavitelje N
Okoljski vprašalnik za goste, zaposlene N
Energijski in vodni merilci porabe N
Druge okoljske aktivnosti (max 3 točke) N
Poslovna darila N
Regionalno mrežno povezovanje - pretežna nabav živil v regiji in iz bio pridelave - drugi dodatni ukrepi za pospeševanje regionalnih krogotokov N
Elektronska obdelava podatkov N
Uporaba kakšnega izmed znakov za okolje N
Namestitev za sodelavke (ločeni prostori za ženske – garderobe..) N

Prva  |  Prejšnja  |  STRAN 4 / 4  |  Naslednja  |  Zadnja  

Priročnik
Novosti in druge zanimive teme

Trenutno ni aktualnih novic.