Program ekološke ureditve in posodobitve slovenskih hotelov

Priročnik

Druge storitve

72. Obveščanje in izobraževanje v zvezi z okoljem (1,5 točke)
Turistična nastanitev zagotavlja obveščanje gostov na temo okolja in obvestila izobraževalnega namena o ukrepih za ohranjanje lokalne biotske raznovrstnosti, krajine in narave.

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži podrobno razlago o tem, kako nastanitev izpolnjuje to merilo, in ustrezno dokazno dokumentacijo.

73. Prepoved kajenja v sobah (1 točka)
Vsaj v 50 % sob je prepovedano kaditi.

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj navede število in vrsto sob, ter katere od njih so nekadilske.

74. Kolesa (1 točka)
Gostom so na voljo kolesa.
Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži razlago o tem, kako nastanitev izpolnjuje to merilo.

75. Povratne steklenice (2 točki)
Turistična nastanitev nudi vsaj eno od naslednjih pijač v povratnih steklenicah: brezalkoholne pijače, voda in pivo.

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži podrobno razlago o tem, kako nastanitev izpolnjuje to merilo, in ustrezno dokazno dokumentacijo dobaviteljev steklenic.

76. Papirnati izdelki (do 2 točki)
Vsaj 50 % uporabljenega toaletnega/vpojnega papirja in/ali pisarniškega papirja ima znak Skupnosti za okolje ali druge državne ali regionalne znake za okolje ISO tipa I (1 točka za vsako od teh dveh kategorij papirnatih izdelkov).

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži podatke in dokumentacijo (vključno z ustreznimi računi), kjer so navedene uporabljene količine takšnih proizvodov in količine z znakom za okolje.

77. Trajno blago (do 3 točke)
Vsaj 10 % katere koli kategorije trajnega blaga (kot so posteljno perilo, brisače, namizno perilo, osebni računalniki, prenosniki, televizijski sprejemniki, posteljni vložki, pohištvo, pralni stroji, pomivalni stroji, hladilniki, sesalniki, trde talne obloge, žarnice, itd.), ki se nahajajo v turistični nastanitvi, ima znak Skupnosti za okolje ali druge državne ali regionalne znake za okolje ISO tipa I (1 točka za vsako od največ treh kategorij trajnega blaga).

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži podatke in dokumentacijo, kjer so navedene količine takšnih proizvodov, ki jih ima v lasti, in količine z znakom za okolje.

78. Ekološka živila (1 točka)
Glavne sestavine vsaj dveh jedi so pridelane na ekološki način, kakor je določeno v Uredbi (EGS) št. 2092/91.

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži izjavo o izpolnjevanju tega merila in ustrezno dokazno dokumentacijo.

79. Lokalni živilski proizvodi (1 točka)
Pri vsakem obroku, tudi pri zajtrku, se ponudita vsaj dve vrsti lokalnih živilskih proizvodov.

Ocenjevanje in preverjanje: Vlagatelj predloži izjavo o izpolnjevanju tega merila in ustrezno dokazno dokumentacijo.

Prva  |  Prejšnja  |  STRAN 15 / 17  |  Naslednja  |  Zadnja  

Priročnik
Novosti in druge zanimive teme

Trenutno ni aktualnih novic.